Науковці кафедри взяли участь у міжнародній конференції ICL-2024 «Інженерна освіта майбутнього для глобальної відповідальності», Таллінн, Естонія

З 24 по 27 вересня науковці кафедри взяли участь у 53-ій міжнародній конференції з інженерної педагогіки «ICL – 2024 Futureproofing Engineering Education for Global Responsibility», яка відбулася у м. Таллінн (Естонія) на базі Талліннського Технічного Університету. Конференція поєднувала у собі 27-у Міжнародну конференцію з інтерактивного спільного навчання та 53-ту Міжнародну конференцію IGIP з інженерної педагогіки. Цього року конференція була проведена у змішаному форматі. Організатори конференції: Міжнародне товариство інженерної педагогіки IGIP; Міжнародна асоціація онлайн-інженерії; Талліннський Технічний Університет.

В рамках конференції заступник директора ННІ «УІПА» Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, професор кафедри інформаційних технологій і математики Олександр Купріянов був відзначений спеціальною нагородою «Adolf Melezinek Meritorious Service Award» Міжнародного товариства з інженерної педагогіки IGIP за видатні досягнення і багаторічну роботу для глобальної розбудови інженерної педагогіки в рамках діяльності IGIP. Вручення нагороди відбулося під час спеціальної IGIP/IELA Awards session.

На конференції науковці ННІ «УІПА» Національного університету імені В.Н. Каразіна презентували Erasmus+ проєкт Cread4Teach «Мікрокваліфікації на основі MOOC для професійного розвитку викладачів».

Цього року на конференції було представлено загалом 14 статей від ХНУ. Дві доповіді у сесійних залах конференції представили науковці кафедри, а саме Олександр Купріянов представив доповідь «Платформи для тестування, доповнені штучним інтелектом та освітніми шаблонами», Тетяна Бондаренко виступила із презентацією на тему «Педагогічні інновації та освітні екосистеми для розвитку креативності та підприємництва молоді». Науково-педагогічні працівники кафедри Олеся Нечуйвітер, Галина Сажко, Сергій Трохимчук та аспіранти Максим Поляков, Олексій Проценко, Віталій Лукашов,  Андрій Летута представили свої роботи on-line.

Також представники кафедри відвідали екскурсії до лабораторій TalTech: Residental DC Innovation HUB, Industrial Robotics and Machine Vision Lab.

Праці конференції будуть опубліковані під назвою ICL2024 Proceedings в серії Springer «Lecture Notes in Networks and Systems». Книги цієї серії індексуються в SCOPUS, INSPEC, WTI Frankfurt eG, zbMATH, SCImago та будуть подані на розгляд Web of Science.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − three =